Kleur is een wezenlijk deel van ons bestaan. Het valt niet weg te denken in het leven, alles bestaat uit kleur. Dit zien we terug in ons taalgebruik. We hebben het over een kleurloos bestaan als er weinig spannends in ons leven gebeurt, en wanneer we het hebben over kleur in de samenleving bedoelen we de verschillende groepen van diverse achtergronden. Kleur is onderdeel van het leven.

Om goede kleuradviezen te maken en efficiënt met kleur te werken, zijn de vaardigheden waarnemen en communiceren belangrijk, het kunnen analyseren van het beeld en kleur.

Door de juiste kennis toe te passen kun je beargumenteren waarom je welke keuzes gemaakt hebt. Kleur is niet alleen een zaak van gevoel; kleur gaat volgens wetten. Kennis van deze wetten zorgt ervoor dat je efficiënter tot je kleurkeuzes komt en deze professioneel beargumenteerd kunt presenteren.

In de opleiding Kleurkunde/Kleuradvies trainen we deze vaardigheden aan de hand van opdrachten. Met de opdrachten die in dit werkboek staan werken we stapsgewijs en doelgericht naar het examen voor het branchediploma van Kleuradviseur. Je krijgt de kennis en vaardigheden om een objectief kleuradvies te maken en dat te presenteren aan de opdrachtgever.​

bestel hier het boek

Kleurenwokshops

Untitled_1
Untitled
Belang van gedegen kleurkennis
Lichtheid

Meld je aan voor de nieuwsbrief!!