fbpx

10 september 2018

Kleur is belangrijk!

Algemeen

0  comments

Kleur is belangrijk. Daarom is het het zo jammer dat er zoveel misverstanden zijn over kleur. Een leven zonder kleur is bijna niet voor te stellen. Alles bestaat uit kleur.

Dit kun je bijvoorbeeld ook terug zien in ons taalgebruik. Je spreekt over over een kleurloos bestaan als er weinig spannends in het leven gebeurt. Een kleurrijk bestaan gaaf en mooi!

Het is zo vanzelfsprekend. Overal waar we gaan vinden we kleur. Heb je er wel eens over nagedacht als er geen kleur zou bestaan? Je zou er niet aan moeten denken!

Wat is kleur nu eigenlijk? Kleur is een elementair natuurverschijnsel. Lang voordat er sprake was van een maatschappelijke cultuur zoals wij die vandaag de dag kennen, was de natuur vervuld van kleur en was kleur noodzakelijk om te overleven.


Tegenwoordig is kleur een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Het is overal aanwezig en speelt een grote rol bij de communicatie. Kleur waarschuwt ons in het verkeer, geeft aan wat de kwaliteit van voedsel is, laat via de huidskleur zien of iemand ziek is, ze maakt ons alert op bepaalde gebeurtenissen, ze geeft stemming en betekenis aan architectuur, ze maakt het mogelijk dat mensen met hun kleding een bepaalde identiteit uitstralen, ze bepaalt in sommige situaties hoe we (moeten) handelen, etcetera. 

Je kunt dus eigenlijk zeggen dat kleur het bestaan van de mens kleurt. We kunnen niet zonder kleur. Een eerste levensbehoefte? 


Als kleurgever is het voor jou dan ook belangrijk om op de juiste manier kleur toe te passen. Het heeft zoveel (onbewuste) impact op ons als mens. De komende tijd zal ik je vertellen waarom kleur zo belangrijk is. Dus volg mee!

You may also like

Nieuw Boek! Werkboek opleiding Kleuradvies

Nieuw Boek! Werkboek opleiding Kleuradvies

Het groene huis van Ineke in Den Helder

Het groene huis van Ineke in Den Helder

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang de 5 misverstanden over kleur