Kleuracademie voor verdieping, verbreding en optimalisatie van kleurkennis

Wij helpen uw kennis en vaardigheden over kleur te verbreden, te verdiepen en te optimaliseren

Ontdek ons aanbod kleurtrainingen, kleurenworkshops en opleidingen

Rutger Dragstra

factortachtig

Ik ben veel bewuster met kleur bezig. Het is nu nòg leuker om met kleur bezig te zijn. Door de nieuwe kennis en theorie kijk ik met een heel ander oog naar kleuren en combinaties en sta ik langer stil bij combinaties van anderen. Op de meest onverwachte plekken zie je ineens de mooiste combinaties voorbij komen.

Kleuropleidingen

Opleiding  Kleurkunde/Kleuradvies
Opleiding Kleurvormgeving
Opleiding Kleurbeoordelen

Kleurkennis en -vaardigheden verdiepen en optimaliseren

Wij bieden onze kennis op verschillende manieren aan. Kies de optie die het beste bij u past.

Eén tot 2 daagse workshop kleur voor professionals die zich willen bijscholen.

Vakopleidingen

Ontdek hoe jij je kleuradviezen
professioneel en objectief
kunt beargumenteren en presenteren.

Incompany

Wilt u een incompany training of training op maat. Wij verzorgen regelmatig op maat gemaakte trainingen.

Testimontals

Beter inzicht in het thema kleur

Kleurmaken is een groot onderdeel in ons bedrijf en belangrijk dat er collega's zijn die inzicht hebben in kleuren.

Ik heb zowel de cursus Toegepaste Kleurtechniek gevolgd als een incompany training Kleurmaken bij ons in het bedrijf.

De trainingen geven beter inzicht in kleuren en welke invloed pigmenten in verf hebben. Het volgen van de trainingen was waardevol voor mij.

De studiebelasting was goed.

Jennifer Moebius - kleurmaker

Ik sta meer stil bij de kleuren die ik gebruik en wat de reden hiervan is.

Ik ben interieurontwerpster en merk altijd dat ik veel te maken heb met kleur. Vaak wordt er een kleur toegepast zonder dat er goed over nagedacht wordt of dat het al de huisstijl is van een bepaald bedrijf/stichting. Om beter te kunnen ontwerpen, wilde ik graag meer leren over kleur.

Ik ontwerp nog zoals ik altijd al deed, alleen sta ik nu meer stil bij de kleuren die ik gebruik en wat de reden hiervan is.

Workshops en opleidingen volgen zijn altijd goed vindt ik, bijleren en dingen uitzoeken. Wel vond de investering aan de hoge kant, vooral om het privé te volgen. De studiebelasting was prima te doen. De docent heeft veel kennis van het vak, veel van te leren.

Rianka Nijboer - interieurontwerpster

Als professionalisering is het de investering waard.

Voor mij zijn de oefeningen met de kleurencirkels, de feedback van anderen en de studieoefeningen het meest waardevol gebleken.

Als professionalisering van het werk als kleuradviseur vind ik het de investering waard omdat het een gecertificeerde opleiding betreft.

De studiebelasting was voor mij wel te zwaar. Ik heb de kwaliteit van de docent als goed ervaren!

Marijke Troost

Ik kan beter mijn klanten informeren

Ik heb de workshop Kleur, Waarneming en Communicatie gevolgd, om mijn klanten beter te kunnen informeren over kleurbeleving en in te kunnen spelen op eventuele kleurklachten. Terecht of niet terecht. Voor mij is de workshop van grote waarde geweest, zoals het het beter kunnen vertalen van kleurbeleving en de opbouw van kleuren, de NCS kleurencirkel welke kleuren zijn goed bij elkaar in harmonie.

Hans de Heer - Anker Stuy

Laatste artikelen

Kleuren hebben net als licht, geluid en tijd onbewust grote invloed op onze keuzes en gedragingen.

Door kleurgebruik kun je het welbevinden van mensen positief of negatief beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk voor iedereen die in het domein kleur werkt adequate kennis van kleur, kleurcommunicatie, kleurtechniek en kleurgebruik te hebben, zodat je het welbevinden van mensen positief kunt beïnvloeden.

De afgelopen jaren is er een grotere behoefte ontstaan aan kwalitatieve kennis en opleiding op het domein van kleur.  De Nederlandse Kleurenschool speelt met haar aanbod op deze behoefte. Met een uitgebreid aanbod van workshops biedt de Nederlandse Kleurenschool voor elke doelgroep een passende opleiding aan, van ééndaagse workshops tot langere opleidingstrajecten.

gratis Download

Guide: E-Book Kleurharmonie

Susanne G. Loeber

Ik wilde meer de technische kant van kleur leren kennen.

Ik ben werkzaam aan de therapeutische kant van kleur en wilde meer de technische kant van kleur leren kennen.

Door de workshop Kleur, Waarneming en Communicatie kijk ik anders tegen kleuren aan en mijn vakjargon is vergroot. Ik ben aan het leren om nauwkeurig naar kleuren te kijken, hun onderlinge overeenkomsten en verschillen te ontdekken en uit te vinden hoe ze op elkaar reageren. Voor mij wa het meeste waardevol om te leren hoe de verschillende kleursystemen werken en de kenmerken waaruit een kleur is opgebouwd.

De workshop is absoluut, dubbel en dwars de investering waard vanwege het meegeleverde boek en opdrachten (gekleurde vierkantjes).

De docent vond ik aangenaam, rustig, helder en vakbekwaam.

Bart Jonker

Ik ga nu systematischer te werk

Ik heb de opleiding kleuradvies gedaan omdat ik een basis interesse heb en ik wilde meer basiskennis verwerven. Ik ga nu systematischer te werk met een kleursysteem. Zoek naar harmonie en spanning (contrasten) en luister en vertaal de wens van de 'opdrachtgever' makkelijker. Het meest waardevolle vind ik de bijeenkomsten waar het huiswerk besproken wordt en dat daar onderling ervaringen uitgewisseld worden. Zeker de investering in tijd en geld waard. Ik vond de opdrachten prima te doen. Het is een prettige 'afleiding' naast mijn veelal bureau-denk-werk.

De docent heeft zeer veel kennis en ervaring. Hij is benaderbaar en draagt kennis graag over.

Meerwaarde zowel professioneel als voor mij persoonlijk

Voor mij is het niet alleen professioneel een meerwaarde maar ook persoonlijk. Mijn interesse in de invloeden van de kleuren werd door deze cursus verrijkt.