Kleuracademie voor verdieping, verbreding en optimalisatie van kleurkennis

Wij helpen uw kennis en vaardigheden over kleur te verbreden, te verdiepen en te optimaliseren

Ontdek ons aanbod kleurtrainingen, kleurenworkshops en opleidingen

Barbara Loves

Focus at home

Ook voor de toekomst is kleur en de verandering van kleur essentieel. Bij de Nederlandse Kleurenschool heb ik geleerd anders naar kleur te kijken en met kleur om te gaan. Het heeft me de verdieping gebracht die ik zocht.

Kleuropleidingen

Opleiding  Kleurkunde/Kleuradvies
Opleiding Kleurvormgeving
Opleiding Kleurbeoordelen

Kleurkennis en -vaardigheden verdiepen en optimaliseren

Wij bieden onze kennis op verschillende manieren aan. Kies de optie die het beste bij u past.

Eén tot 2 daagse workshop kleur voor professionals die zich willen bijscholen.

Vakopleidingen

Ontdek hoe jij je kleuradviezen
professioneel en objectief
kunt beargumenteren en presenteren.

Incompany

Wilt u een incompany training of training op maat. Wij verzorgen regelmatig op maat gemaakte trainingen.

Testimontals

Makkelijker een palet van kleuren samen te stellen door bewustere waarneming van kleuren

In mijn werk is het waarnemen van kleuren nu bewuster, gerichter, correcter en sneller. Het is nu gemakkelijker geworden om een palet van kleuren samen te stellen. Je creativiteit kan je makkelijk indelen in thema's, sferen en onderbewuste invloeden.

Als professionalisering is het de investering waard.

Voor mij zijn de oefeningen met de kleurencirkels, de feedback van anderen en de studieoefeningen het meest waardevol gebleken.

Als professionalisering van het werk als kleuradviseur vind ik het de investering waard omdat het een gecertificeerde opleiding betreft.

De studiebelasting was voor mij wel te zwaar. Ik heb de kwaliteit van de docent als goed ervaren!

Marijke Troost

Ik wilde meer de technische kant van kleur leren kennen.

Ik ben werkzaam aan de therapeutische kant van kleur en wilde meer de technische kant van kleur leren kennen.

Door de workshop Kleur, Waarneming en Communicatie kijk ik anders tegen kleuren aan en mijn vakjargon is vergroot. Ik ben aan het leren om nauwkeurig naar kleuren te kijken, hun onderlinge overeenkomsten en verschillen te ontdekken en uit te vinden hoe ze op elkaar reageren. Voor mij wa het meeste waardevol om te leren hoe de verschillende kleursystemen werken en de kenmerken waaruit een kleur is opgebouwd.

De workshop is absoluut, dubbel en dwars de investering waard vanwege het meegeleverde boek en opdrachten (gekleurde vierkantjes).

De docent vond ik aangenaam, rustig, helder en vakbekwaam.

Susanne G. Loeber

Incompany docententraining Kleurvormgeving

Ik heb de Incompany docententraining Kleurvormgeving op het HMC gevolgd. Ik kijk nu bewuster naar kleur en merk ook veel neer kleurnuances op in de omgeving.

Voor mij was de bespreking van de theorie en de gesprekken die gevoerd zijn erg waardevol

De training koste wel erg veel tijd en energie en voor mijn gevoel heb ik dat er niet volledig uitgehaald. Het huiswerk was toch wel veel, ook omdat mijn thuissituatie het niet toe liet om er thuis veel aan te werken.

Er is veel kennis in huis bij beide docenten maar de lessen we kwamen niet altijd aan alle onderwerpen toe. Ik had zelf graag ook eerder aan het pvb gestart om dit vaker te kunnen overleggen.

Willemen

Laatste artikelen

Kleuren hebben net als licht, geluid en tijd onbewust grote invloed op onze keuzes en gedragingen.

Door kleurgebruik kun je het welbevinden van mensen positief of negatief beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk voor iedereen die in het domein kleur werkt adequate kennis van kleur, kleurcommunicatie, kleurtechniek en kleurgebruik te hebben, zodat je het welbevinden van mensen positief kunt beïnvloeden.

De afgelopen jaren is er een grotere behoefte ontstaan aan kwalitatieve kennis en opleiding op het domein van kleur.  De Nederlandse Kleurenschool speelt met haar aanbod op deze behoefte. Met een uitgebreid aanbod van workshops biedt de Nederlandse Kleurenschool voor elke doelgroep een passende opleiding aan, van ééndaagse workshops tot langere opleidingstrajecten.

gratis Download

Guide: E-Book Kleurharmonie