Opleiding Kleurkunde/Kleuradvies

999,00

Ontdek hoe jij je kleuradviezen professioneel en objectief
kunt beargumenteren en presenteren.

Categorie:

Waarom de Opleiding kleurkunde/kleuradvies

 • ONTWIKKEL VAARDIGHEDEN OM EFFICIËNTER TE WERKEN MET KLEUR

  Door onze oefeningen tijdens je studie ontwikkel je de benodigde vaardigheden om met kleur te werken. Als je deze vaardigheden dóórontwikkelt, werk je veel efficiënter je kleuradviesplan uit.

 • ONDERSCHEID JE MET UP TO DATE VAKKENNIS OVER KLEUR

  Het thema kleur is onderbelicht op scholen en onderwijsinstellingen. Vaak is daar achterhaalde en verouderde kennis. De Nederlandse Kleurenschool biedt je actuele wetenschappelijk onderbouwde kennis aan. Onze docenten zijn allen doorgewinterde kleurspecialisten.

 • GEACCREDITEERD DOOR DE BEROEPSORGANISATIE VAN KLEURDESKUNDIGEN  

  Wij leiden op voor het Branchediploma Kleurkunde en Kleuradvies. Met dit diploma kun je je registreren in het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie.

Algemene kleurenleer

Studiebelasting: ca 24 uur

Je ontdekt hoe kleur is verweven in onze natuur en  maatschappij. Je leert de elementaire  basisbegrippen over kleur.

Kleursystematiek en waarneming

Studiebelasting: ca 24 uur

Systematisch leren werken met kleur staat in dit blok centraal. Welke kleursystemen en -collecties zijn er, en hoe kan je ze toepassen?

Kleurpsychologie

Studiebelasting: ca 10-12 uur

Hoe nemen we kleur waar? Wat is kleurharmonie en hoe beïnvloedt kleur ons? Dat zijn enkele van de thema’s in dit leerblok.

Stijlen en trends

Studiebelasting: ca 2 uur

Moet je kiezen voor kleurtrends of juist niet? In dit leerblok wordt ingegaan op de verschillende stijlen en hoe trends tot stand komen.

Kleurbeheer en kleurbeoordelen

Studiebelasting: ca 3 uur

Hoe beoordeel je kleuren? Kloppen de kleuren wel die je hebt voorgeschreven? In dit leerblok leer je hoe je kleur kunt beoordelen en hoe je omgaat met kleuren van de computer en printer.

Het kleuradvies

Studiebelasting: ca 24 uur

Hoe maak en presenteer je een beargumenteerd kleurplan? In dit leerblok leer je om met alle voorgaande kennis een beargumenteerd kleurplan te maken en te presenteren.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?

 • Iedereen die professioneel met kleur werkt, zoals interieurstylisten, ontwerpers, schilders, laboranten, kwaliteitsmanagers en stucadoors.
 • MBO4 en hoger.
 • Minimaal 8 uur per week beschikbaar om de opdrachten te doen.
 • Enthousiaste en gemotiveerde deelnemers.

Data:

5 september

19 september

3 oktober

31 oktober

7 november

21 november

5 december

21 december

profile-pic
Rutger Dragstra

Stilstaan bij wat je nu echt ziet

De methodieken en het oprecht leren kijken naar een kleur vind ik erg waardevol. Dus stilstaan bij wat je nu echt ziet. En de wetmatigheden vind ik zeer waardevol. Wat werkt wel en wat werkt niet en met daarbij vooral de waarom. Maar er wordt ook voldoende aandacht besteed aan de betekenissen van kleur, de toepassing van kleur, en alle aspecten die invloed hebben op kleur. Én het zelf 'spelen' met en mengen van verschillende soorten verf!

Ik heb de docent (Mark) als zeer prettig ervaren. Een man met veel kennis over kleur en het NCS kleursysteem. Omdat het bij kleur ook om beleving en deels eigen interpretatie gaat, neemt hij alle opmerkingen en feedback van de studenten serieus en gaat ook graag de discussie aan. Verder vind ik het tof dat hij je af en toe ook voor een uitdaging stelt.