Voorwaarden STAP

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget zijn er enkele voorwaarden waaraan je als deelnemer moet voldoen. Daarnaast moeten wij als opleider ook aan enkele voorwaarden voldoen om als opleider in het STAP-register opgenomen te worden.

STAP-budget voorwaarden voor deelnemers

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Met andere woorden, zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget aanvragen. Daarnaast kom je in aanmerking als:

  • Je tenminste 18 jaar bent en de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt;
  • Je een burger bent van de Europese Unie;
  • Je ontvangt momenteel geen andere tegemoetkomingen, zoals studiefinanciering of andere onderwijsgerelateerde financiering;
  • Je in het afgelopen kalenderjaar geen STAP-budget hebt ontvangen;
  • Er genoeg STAP-budget is;
  • De training of opleiding die je wilt volgen geregistreerd is in het scholingsregister van DUO.

Er zijn ook enkele verplichtingen waaraan je moet voldoen om het STAP-budget te mogen ontvangen. Zo is er een minimale aanwezigheid van 80% vereist en de opgedane kennis en vaardigenheden moeten worden getoetst, waarbij dus van je wordt verwacht dat je het hele traject zo goed mogelijk afrondt. Jij draagt ook de verantwoordelijkheid voor de kosten boven de € 1.000. Er wordt dus van jou verwacht dat je de factuur met meerkosten netjes voldoet. Een opleidingsfonds of werkgever mag jou daarbij wel supporten.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden, dan kun je bij ons een keuze maken uit een van onze STAP gesubsidieerde opleidingen. 

STAP-budget voorwaarden voor opleiders

Het is niet mogelijk om het STAP-budget bij elke opleider te gebruiken. De opleider moet voldoen aan kwaliteitsvoorwaarden en erkenningen die de overheid heeft goedgekeurd.

De Nederlandse Kleuren School is geaccrediteerd door de brancheorganisatie OnderhoudNL en voldoet daarmee aan deze kwaliteitsvoorwaarden. In het STAP-scholingsregister van DUO vind je het totale aanbod aan trainingen en opleidingen van alle opleiders die voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt.

Scholing moet gericht zijn op het verbeteren van iemands positie op de arbeidsmarkt. Dit kan door middel van een training die:

  • Het leervermogen vergroot
  • Basisvaardigheden helpt verbeteren
  • Iemands algemene inzetbaarheid vergroot
  • Die beroep specifieke vaardigheden verbeterd

Bekijk de Video van UWV over de STAP voorwaarden

STAP gesubsidieerde opleidingen

Opleiding Kleuradvies

Opleiding Kleurvormgeving