“Kleur is een elementair natuurverschijnsel. Goed kleurgebruik in je omgeving heeft een positieve invloed op het gevoel van welbevinden!”

Kleuracademie voor verdieping, verbreding en optimalisatie van kleurkennis

Kleurenworkshops

Bij- en nascholingsworkshops

Kleur is net als lucht, we hebben er dagelijks mee te maken, en we kunnen niet zonder. Kleur heeft een grote impact. Op de keuzes die we maken, op de hoe we ons voelen in omgevingen, enz: de beleving. Die impact van kleur op beleving is vaak onbekend, totdat er problemen ontstaan. Kennis over kleur, kleurtechniek en kleurpsychologie maakt het ontwerpen niet alleen leuker, maar doelgericht en bewust je keuzes maken vergroot de impact. Voor zowel productontwerp als de bebouwde omgeving.

De Nederlandse kleurenschool is de kleuracademie voor toegepaste kleurkunde en kleurtechniek. Sinds 1980 bieden we cursussen, trainingen en workshops aan op het gebied van kleur, kleurtoepassing en kleurtechniek, gefundeerd op actuele kennis en wetenschappelijk onderzoek.

Hieronder vindt je ons (vernieuwd) workshop aanbod voor het jaar 2020. Wil je meer informatie neem dan contact met ons op. Staat uw workshop er niet bij, of wilt u graag een op maat gesneden cursus, neem dan gerust contact op.

De workshop zijn bedoeld voor de professionele markt, zoals architecten, binnenhuisarchitecten, designer, productontwerpers, stylisten, schilders- en onderhoudsbedrijven, facilitairmedewerkers,  maar is ook toegankelijk voor geïnteresseerden. De cursus wordt gegeven op MBO4+ niveau.

NCS basisworkshop:

Kleurwaarnemen en communicatie

6 februari 2020

12 mei 2020

NCS basisworkshop:

Kleuren combineren en harmonie

5 februari 2020

26 mei 2020

RAL Kleurtraining:

Effectief werken met RAL

9 juni 2020

Ik kan beter mijn klanten informeren

Ik heb de workshop Kleur, Waarneming en Communicatie gevolgd, om mijn klanten beter te kunnen informeren over kleurbeleving en in te kunnen spelen op eventuele kleurklachten. Terecht of niet terecht. Voor mij is de workshop van grote waarde geweest, zoals het het beter kunnen vertalen van kleurbeleving en de opbouw van kleuren, de NCS kleurencirkel welke kleuren zijn goed bij elkaar in harmonie.

Hans de Heer
Anker Stuy

2-daagse cursus Toegepaste kleurtechniek

6 en 20 november 2019

Kleurenpsychologie - basis

2 april 2020

Toegepaste Kleurkunde in architectuur - de bebouwde omgeving

9 april 2020

Toegepaste Kleurkunde in stedenbouw

neem contact op

Toegepaste Kleurkunde in interieur - basis

23 april 2020

Toegepaste Kleurkunde in educatieve instellingen

21 november 2019

14 mei 2020

Meerwaarde zowel professioneel als voor mij persoonlijk

Voor mij is het niet alleen professioneel een meerwaarde maar ook persoonlijk. Mijn interesse in de invloeden van de kleuren werd door deze cursus verrijkt.

Toegepaste Kleurkunde in gezondheidszorg - basis

28 mei 2020

Toegepaste Kleurkunde in ziekenhuizen

3 juni 2020

Toegepaste Kleurkunde in de bejaardenzorg

11 juni 2020

Deze opleiding geeft meer diepgang en verbreding

De opleiding Kleurkunde/Kleuradvies is de enige volwaardige en onafhankelijke basisopleiding Kleur in Nederland en geeft elke kleurdeskundige meer diepgang en verbreding om het eigen werk beter te doen.

Esther Wessels
Color Lab DSM

Toegepaste Kleurkunde in

​ in de hospitality

28 mei 2020

Opfriscursus Kleuradvies

Neem contact met ons op.

Incompany

Een workshop als incompany training? Of wil je een workshop op maat? Neem dan contact met ons op!