“Kleur is een elementair natuurverschijnsel. Goed kleurgebruik in je omgeving heeft een positieve invloed op het gevoel van welbevinden!”

Kleuracademie voor verdieping, verbreding en optimalisatie van kleurkennis

Kleurenworkshops

Bij- en nascholingsworkshops

Kleur is net als lucht, we hebben er dagelijks mee te maken, en we kunnen niet zonder. Kleur heeft een grote impact. Op de keuzes die we maken, op de hoe we ons voelen in omgevingen, enz: de beleving. Die impact van kleur op beleving is vaak onbekend, totdat er problemen ontstaan. Kennis over kleur, kleurtechniek en kleurpsychologie maakt het ontwerpen niet alleen leuker, maar doelgericht en bewust je keuzes maken vergroot de impact. Voor zowel productontwerp als de bebouwde omgeving.

De Nederlandse kleurenschool is de kleuracademie voor toegepaste kleurkunde en kleurtechniek. Sinds 1980 bieden we cursussen, trainingen en workshops aan op het gebied van kleur, kleurtoepassing en kleurtechniek, gefundeerd op actuele kennis en wetenschappelijk onderzoek.

Hieronder vindt je ons (vernieuwd) workshop aanbod voor het jaar 2020. Wil je meer informatie neem dan contact met ons op. Staat uw workshop er niet bij, of wilt u graag een op maat gesneden cursus, neem dan gerust contact op.

De workshop zijn bedoeld voor de professionele markt, zoals architecten, binnenhuisarchitecten, designer, productontwerpers, stylisten, schilders- en onderhoudsbedrijven, facilitairmedewerkers,  maar is ook toegankelijk voor geïnteresseerden. De cursus wordt gegeven op MBO4+ niveau.

NCS basisworkshop:

Kleurwaarnemen en communicatie

3 september 2020

NCS basisworkshop:

Kleuren combineren en harmonie

17 september 2020

RAL Kleurtraining:

Effectief werken met RAL

Ik heb de docent ervaren als geduldig en luisterend.

Ik heb een incompany training Kleur in architectuur en interieurarchitectuur gevolgd bij de Nederlandse Kleurenschool.

Door deze training is er meer bewustwording gekomen. De methodiek van de ncs-kleuren sprak mij het meeste aan.

De stof is goed in de praktijk toepasbaar waardoor het de investering volledig waard was. De studiebelasting was prima in te plannen. Ik heb de docent ervaren als geduldig en luisterend.

Jan Klomp
Eigenaar Heren5 architecten

2-daagse cursus Toegepaste kleurtechniek

4 en 11 november 2020

Kleurenpsychologie - basis

30 september 2020

Toegepaste Kleurkunde in architectuur - de bebouwde omgeving

5 november 2020

• Meesterschap.

Toegepaste Kleurkunde in stedenbouw

neem contact op

Toegepaste Kleurkunde in interieur - basis

7 oktober 2020

Toegepaste Kleurkunde in educatieve instellingen

21 oktober 2020

Psychologie van kleur is waardevol

Het meest waardevolle van de workshop Kleur, een designtool in architectuur vond ik de psychologie van de kleuren.

Toegepaste Kleurkunde in gezondheidszorg - basis

18 november 2020

Toegepaste Kleurkunde in ziekenhuizen

25 november 2020

Toegepaste Kleurkunde in de bejaardenzorg

2 december 2020

De onderlinge communicatie is verbeterd!

Na de incompany training Kleurkunde heb ik gemerkt dat onze mensen nu meer dezelfde kleurtaal spreken en dat de onderlinge communicatie is verbeterd.

Esther Wessels
Chef Kleurenlab DSM

Toegepaste Kleurkunde in

​ in de hospitality

neem contact met ons op

Opfriscursus Kleuradvies

23 september 2020

Incompany

Een workshop als incompany training? Of wil je een workshop op maat? Neem dan contact met ons op!