Toegepaste Kleurpsychologie

Wat kan je verwachten

Eéndaagse workshop over de algemene kleurspychologie

​Kleur heeft een grote impact op ons als mensen en kan sterke emotionele reacties oproepen. 90% van alle informatie die naar de hersenen wordt verstuurd is visueel en 62%-90% van onze reacties is gebaseerd op kleur. Door het toepassen van de kennis van toegepaste kleurpsychologie kan je de impact van je design op je doelgroep vergroten.

Categorie:
Het doel van de workshop is je een uitgebreide en objectieve woordenschat van de psychologische effecten op kleur aan te bieden zodat je strategisch kunt analyseren en elke kleuruitdaging zelf kunt oplossen.

In de workshop toegepaste Kleurpsychologie gaan we in op:

•Kleursymboliek
•Kleurassociatie
•Basis theorie kleursymboliek
•Zintuigelijke effecten en kleur
•Betekenis van kleur
•Andere factoren die van invloed zijn
•Kleur en harmonie

Hans de Heer Anker Stuy

Ik kan beter mijn klanten informeren

Ik heb de workshop Kleur, Waarneming en Communicatie gevolgd, om mijn klanten beter te kunnen informeren over kleurbeleving en in te kunnen spelen op eventuele kleurklachten. Terecht of niet terecht. Voor mij is de workshop van grote waarde geweest, zoals het het beter kunnen vertalen van kleurbeleving en de opbouw van kleuren, de NCS kleurencirkel welke kleuren zijn goed bij elkaar in harmonie.