Ik heb de docent ervaren als geduldig en luisterend.

Ik heb een incompany training Kleur in architectuur en interieurarchitectuur gevolgd bij de Nederlandse Kleurenschool.

Door deze training is er meer bewustwording gekomen. De methodiek van de ncs-kleuren sprak mij het meeste aan.

De stof is goed in de praktijk toepasbaar waardoor het de investering volledig waard was. De studiebelasting was prima in te plannen. Ik heb de docent ervaren als geduldig en luisterend.

Jan Klomp ... Eigenaar Heren5 architecten

Kleurenworkshops

Bij- en nascholingsworkshops

Kleur, Waarneming en Communicatie

Ben jij een Interieuradviseur, Architect, Interieurarchitect, Kleuradviseur, kleurenconsulent,  Imagoconsulent, Interieurstylist, Grafisch Vormgever, Kleurmaker, Laborant  of werk je op een andere wijze veel met kleur?

Wil jij een professioneel en kwalitatief kleuradvies kunnen geven? Durf jij je eigen kleurvoorkeuren te laten varen en een advies voor de klant te geven?  Wil je meer kleurkennis hebben en je kennis verdiepen? Door je kennis te vergroten, vergroot je ook je kwaliteit en service naar je klant toe.

Kleur in het onderwijs

In de vervolgworkshop Kleur, een designtool in Onderwijsarchitectuur gaan we dieper in op het functioneel kleurgebruik en toepassen van kleur in scholen. U leert een kritische houding te ontwikkelen en funderen voor of tegen het “opleuken” van de omgeving. Welke kleuren moet je kiezen om een stimulerende omgeving te creëren voor kinderen en jeugd.

In de workshop Kleurgebruik in het Onderwijs leert u de invloed van kleur op kinderen en studenten en leert u hoe u een optimaal kleurplan kunt ontwikkelen voor scholen en kinderopvang.

Toegepaste kleurtechniek

Ben jij een kleurmaker, laborant, kwaliteitsmanager of werk je op een andere wijze veel met kleur?  Moet je vaak kleuren beoordelen? Hou jij je bezig met colormetrie. Ben je kwaliteitsmanager en werk je met producten die kleur hebben? Dan is dit voor jou! Door je kennis te vergroten, vergroot je ook je kwaliteit en service naar je klant toe. Bespaar je op uitval en afval, werk je efficiënter, en wordt je een echte colorprofessional!

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kleur, psychologie en designsemiotiek

Kleuren, vormen, texturen, materialen, symbolen en metaforen hebben grote invloed op een mens en kunnen stemmingen en emoties beïnvloeden. Kennis van deze eigenschappen van kleur zijn noodzakelijk om doeltreffend kleurplan te maken.

Of omgekeerd: je wil een welbepaalde emotionele boodschap uitdrukken: welke kleuren gebruik je daarvoor het best? Immers, een restaurant vergt een ander kleuradvies dan een hobbykamer, en het ene kantoor is het andere toch niet?

Kleur, een designtool in interieurarchitectuur

In de 2 daagse workshop Kleur, een designtool in Interieurdesign leert u over de ruimtebepalende werking van kleur. U leert hoe kleur een ruimte beïnvloedt en waar u op moet letten bij een kleurontwerp.

Middels presentaties en oefeningen met verschillende soorten materialen leert u gestructureerd een kleurplan opzetten en deze te presenteren en te motiveren aan uw opdrachtgever.

Kleurtoepassing in de hospitality

Welke kleuren gebruik ik voor hotels en restaurants om de juiste sfeer te krijgen. In hospitality gaan we in op welke kleuren u kan kiezen om de juiste comfort en sfeer te creëren. Immers naast een goede service moeten ook de ambiance en de juiste kleur en materiaal combinaties een welkom en aangename atmosfeer bieden.

U leert welke kleuren u beter niet kan kiezen en waarom en welke kleuren juist wel. Welke kleurvoorkeuren de bezoekers hebben en hoe u de juiste kleurschema’s maakt.

Kleur: Harmonie en combineren

Wat is harmonie en kleurharmonie? Hoe maak ik een harmonisch kleurontwerp? Hoe kan ik snel en eenvoudig  kleuren selecteren, combineren en presenteren?

In de workshop Kleur: Harmonie en combineren  leer je de basisprincipes van het kleuren selecteren en harmoniëren voor je kleurontwerpen. We gaan in hoe kleuren elkaar beïnvloeden en hoe de verhoudingen liggen van de kleuren ten opzichte van elkaar.

In de workshop leer je om door middel van kleursimilariteit en contrastwerking en kleurbeleving het ontwerp te maken en hoe je de uitstraling van een ruimte kan veranderen enkel door een aanpassing van de verzadiging van een kleur.

Het is aan te raden om de workshop 'Kleur, Waanneming en communicatie te volgen alvorens deel te nemen aan de workshop Workshop Kleur: Harmonie en combineren.

Kleur in de gezondheidszorg

Kleur heeft invloed op ons als mensen. In de verdiepingsworkshop Kleur in de Gezondheidszorg gaan we in op de vragen waar, wat en hoe kiezen we de kleuren die een ondersteunende functie kunnen hebben voor ons welzijn en voor de gezondheidszorg.

Vanuit verschillende ervaringen die in de praktijk getoetst zijn ontstaan er kleurvoorstellen met een eigen identiteit en functionaliteit.

Incompany

Een workshop als incompany training? Of wil je een workshop op maat? Neem dan contact met ins op!

Enter your text here...

Insert Content Template or Symbol