Kleuracademie voor verdieping, verbreding en optimalisatie van kleurkennis

Bestel formulier boeken Kleurenleer

Incompany docententraining Kleurvormgeving

In heb de incompany docententraining Kleurvormgeving gevolgd bij het Hout en meubelcollege.

Ik ben bewuster geworden van het kleurgebruik dat mijn studenten toepassen in hun ontwerpen. Met behulp van de kleurencirkel kan ik mijn studenten nu beter uitleggen wat een handige keuze is binnen hun ontwerp.

Ik vond de uitwisseling met andere kandidaten zinvol en de PPT's m.b.t. het kleurgebruik. De filmpjes op de elo waren ook nuttig, maar van de ELO heb ik minder gebruik gemaakt dan van de theorie buiten de ELO. De ELO kan nog wat handiger (overzichtelijker) worden ingedeeld.

Het ligt aan de voorkennis van de kandidaat. Ik had graag gezien dat er meer praktijklessen hadden plaatsgevonden i.p.v. besprekingen. Mogelijk heeft dit te maken met het gegeven dat ik de eerste cursus niet heb gevolgd. De praktijk heb je nu vooral thuis uitgewerkt, maar ik had graag binnen de bijeenkomsten een klankbord gehad. Ik vond de reistijd van 3 uur voor de lessen wel erg veel. Dat maakt het wat lastiger om een eerlijk oordeel te geven. Als de cursus in de buurt zou worden gegeven, is dat wel een stuk makkelijker. Dan is de investering meer in verhouding.

Het huiswerk was pittig! Vooral in de eerste sessies hadden we erg veel huiswerk. Dat schrikt een beetje af. Ook met het voorbereiden van de PvB naast een fulltime baan was het pittig. De reistijd hielp ook niet mee.

De docenten zijn erg vriendelijk. Jan weet veel van kleur. Mark is erg vriendelijk en meer degene die de contacten en alles op het elo regelt. Er wordt snel gereageerd op vragen.

Mieke Kooloos