Het nieuwe boek Kleurvormgeving is uit! - Nederlandse Kleurenschool

Het nieuwe boek Kleurvormgeving is uit!

Het boek Kleurvormgeving is nu te koop!

Met dit boek leert de student om zowel eenvoudige als complexe kleuradviezen op te stellen en te onderbouwen.

Door het bestuderen van de theorie ontwikkelt de student een brede kennis over kleur. Het oefenen met de bijbehorende praktijkopdrachten in de electronische leeromgeving helpt om kleurvaardigheden verder te ontwikkelen.

Daarmee verwerft de student alles wat nodig is voor het maken van een goed kleurvormgevingsplan.

Onderscheidend aan dit boek is, dat het uitgaat van hoe de mens kleuren beleeft. De auteurs benoemen twaalf zintuigen, die in verband staan met twaalf kleurcontrasten. Deze kleurcontrasten zijn, naast de andere harmonie-principes, een belangrijk instrument in het ontwerpproces. Behalve op de kwantitatieve kenmerken van kleur (kleurtoon, lichtheid en verzadiging), gaan de auteurs ook in op de kwalitatieve of belevingskenmerken (warm, koud, hard, zacht, licht, zwaar, zoet) en hoe je deze kunt objectiveren. Dit stelt de professionele kleuradviseur niet alleen in staat om een bepaalde beleving mee te geven aan het ontwerp, maar ook om die beleving objectief te beargumenteren.

About the Author Mark

Mark Kotterink is voorzitter en directie/docent van de Nederlandse Kleurenschool. Een gedreven persoon met visie, passie voor ondernemen en kleur. Zijn vakgebied beslaat kleurmeting, kleurcommunicatie, kleurtechniek en kleurontwerp. Het ontwikkelen van kleuropleidingen voor het MBO en HBO is een van dagelijkse werkzaamheden, zoals het keuzedeel kleurvormgeving. Hij is lid van diverse internationale kleurenorganisaties zoals het International Colour Association, en o.a. lid van de Study Group on Color Education (CE) van het AIC. Daarnaast is hij o.a. bestuurslid van de beroepsorganisatie van Nederlandse Kleurdeskundigen.

follow me on: