Online opleiding Kleuradvies NIEUW!

Vakgerichte opleiding voor kleurprofessionals en verkopers van kleurgerelateerde producten.

dreamstime_m_31010000De online opleiding Kleuradvies: studeren in eigen tempo. U studeert op uw eigen tempo en heeft één op één contact met uw docent via email en de elektronische leeromgeving (elo.kleurenschool.nl).

Bent u een Interieuradviseur, Architect, Interieurarchitect, Kleuradviseur, kleurenconsulent,  Imagoconsulent, Interieurstylist,  ofGrafisch Vormgever?

Wilt u een professioneel en kwalitatief kunnen werken met kleur? Durf jij je eigen kleurvoorkeuren te laten varen en een advies voor de klant te geven?  Wil je meer kleurkennis hebben en je kennis verdiepen? Je werkt in een omgeving waar kleur een belangrijk onderwerp is en u wilt uw klanten deskundig advies geven. Wil je studeren in je eigen tempo?

Dan is de opleiding online Kleuradvies iets voor je: een belangrijke aanvulling voor onder andere interieurverkopers, stylisten, schilders en anderen die zich willen professionaliseren en onderscheiden.

De Kleuradviseur

Na deze basisopleiding heeft u de elementaire basiskennis voor kleur. Je bent in staat een professioneel te communiceren, te beoordelen en waar te nemen om uw klanten van deskundig onderbouwd advies te voorzien waarop beslissingen genomen kunnen worden. Je faciliteert uw klanten met kennis en deskundig onderbouwd advies op zowel esthetisch of kleurtechnisch gebied. U maakt gebruik van professioneel kleurgereedschap en kleursystemen en weet uw kennis op de juiste manier toe te passen. Met deze basisopleiding maakt u een start met de deeltijdopleiding kleurvormgever en kleurmaker.

Online Opleiding

De Nederlandse Kleurenschool biedt de opleiding kleuradvies ook als online training aan. Je studeert op uw eigen tempo en heeft één op één contact met uw docent via email en de elektronische leeromgeving (elo.kleurenschool.nl).

Lukt het niet om binnen een jaar het programma helemaal te volgen? Je dan gewoon doorstuderen totdat je de opdrachten heeft gedaan en je gereed bent om het examen en de proeve van bekwaamheid te doen. Je betaalt in het jaar erop alleen voor de één op één begeleiding, (slechts 50% van de aanmeldkosten).

U kunt uw docent bereiken via het email adres docent_kleuradvies@nederlandsekleurenschool.nl en/of via de elo.

Behoeft aan een docentcontactmoment?

Heeft u behoefte aan meer ondersteuning en/of Wilt u toch een docentcontactmoment mee volgen? Tegen een kleine meerprijs kunt u een of meerdere docentcontactmoment volgen naar keuze.

Eventuele extra kosten

Prijs extra docentcontactmoment: Euro 72,00 per docentcontactmoment (excl BTW)

Optioneel Extra lesboek: Euro 33,50 (incl BTW)

Lesmateriaal: afhankelijk wat u reeds heeft, maximaal Euro 160 (excl BTW)

Vooropleiding

Iedereen met interesse voor kleur kan met deze opleiding starten.

Studiebenodigheden

In de online elektronische leeromgeving vindt u het digitale theorieboek en vindt u alle opdrachten, filmpjes en activiteiten om te doen. De opdrachten upload u eenvoudig in de omgeving waarna de docent u feedback geeft op uw ingestuurde werk.

Voor de opleiding kleuradviesheeft u lesmateriaal nodig. Deze kunt u voordelig bestellen via http://materialen.kleurenschool.nl/. Voor de opleiding kleurkundige kiest u semester 1.  Hier vindt u de materialen die nodig zijn voor uw opleiding.

Om in aanmerking te komen voor de studentenkorting vult u de na aanmelding ontvangen bij kortingscode in. U ontvangt dan 17,5% korting op het lesmateriaal.

U kunt kiezen voor een losse materialen, of voor een lespakket. Losse materialen kan interessant zijn als u al een NCS waaier of RAL Designwaaier heeft. Natuurlijk bent u vrij om de benodigde materialen ergens anders te kopen.

Bestel hier uw lesmateriaal: http://materialen.kleurenschool.nl/product-categorie/semester_1/

Niet van toepassing.

Diploma

U dient minimaal 80% van de opdrachten met positieve feedback hebben afgerond om het examen te kunnen doen. Dit wordt afgenomen door het Centraal Examenbureau voor de Kleurenbranche (CEK). Het examen bestaat uit een opdracht en schriftelijk examen Bij een voldoende resultaat ontvangt u van het CEK het diploma Kleuradviseur.

Lees hier het examen regelement van Stichting BNK CEK.

Accreditatie

Na het met goed gevolg behalen van het examen kunt u zich aansluiten bij de brancheorganisatie van kleurdeskundigen.

Inschrijven

U kunt zich registreren en aanmelden voor de online training via onze elektronische leeromgeving. Registreer u hier.

Leerblok 1
Gaat over de basisbegrippen van kleur, de algemene kleurenleer,
kenmerken van kleur en kleurmengen.

Leerblok 2
Gaat over kleursystemen, kleurcollecties, kleurcontrasten,
harmonie en kleurwerking.

Leerblok 3
Gaat over de kleurverschijning in de praktijk, kleurpsychologie,
het waarnemingssysteem, onze zintuigen en kleur,
definities van kleur, en kleursymboliek.

Leerblok 4
Gaat in op de diverse interieurstylen, trends en kleur.

Leerblok 5
Richt zich op kleurmanagement met betrekking tot
verschillende media en producten.

Leerblok 6
Gaat in op colormetrie, kleurverschillen, kleurstandaarden
en kleurbeoordelen.

Leerblok 7
Staat in het teken van het maken en presenteren van het
kleuradvies.

Lesdagen:

Online training, u studeert in uw eigen tempo online, thuis of waar u maar wilt.

Het lesgeld van deze scholing bedraagt: € 399,- excl. btw en lesmateriaal.

Prijs extra docentcontactmoment: Euro 72,00 per docentcontactmoment (excl BTW) (registratie via de ELO)

Optioneel Extra lesboek: Euro 33,50 (incl BTW).

Na registratie op de elektronische leeromgeving kan je je aanmelden voor de online opleiding kleuradvies. Na je registratie kom je in de inschrijvingspagina voor de online opleiding. Hier kan je je inschrijven voor de opleiding.

Comments are closed.