Overzicht bij- en nascholing workshops

Met de juiste kennis en vaardigheden kan je doeltreffender en efficiënter kleuradviezen maken en kleur toepassen. Hieronder vindt u het volledige aanbod bij- en nascholingsworkshops van de Nederlandse Kleurenschool. Een uitgebreid programma voor elke professional die zich verder wil bekwamen in zijn vak.

De Nederlandse Kleurenschool werkt samen met toonaangevende internationale kennis-instellingen en onderzoekorganisaties en integreert voortdurend de meest actuele kennis in haar workshops.

 

 

 • Kleurtoepassing in de gezondheidszorg

  Kleurtoepassing in de gezondheidszorg

  Kleur heeft invloed op ons als mensen. In de verdiepingsworkshop Kleur in de Gezondheidzorg gaan we in op de vragen waar, wat en hoe kiezen we de kleuren die een ondersteunende functie kunnen hebben voor ons welzijn en voor de gezondheidszorg.

  Read more

 • Kleur, een designtool in interieurdesign

  Kleur, een designtool in interieurdesign

  Middels presentaties en oefeningen met verschillende soorten materialen leert u gestructureerd een kleurplan opzetten en deze te presenteren en te motiveren aan uw opdrachtgever.

  Read more

 • Kleur, waarneming en communicatie

  Kleur, waarneming en communicatie

  De opzet van de basisworkshop Kleur, Waarneming en Communicatie is het professioneel leren waarnemen, beschrijven en communiceren over kleur.

  Read more

 • Toegepaste Kleurtechniek

  Toegepaste Kleurtechniek

  “Een kleurrijke wereld gaat voor u open na deelname aan deze interessante en nuttige cursus, de basis voor elke colorist en kwaliteitscontroleur die zich bezighoudt met kleurcontrole en kleurreceptuurberekening.”

  Read more

 • Kleurtoepassing in het onderwijs

  Kleurtoepassing in het onderwijs

  In de workshop Kleur, een designtool in Onderwijsarchitectuur gaan we dieper in op het functioneel kleurgebruik en toepassen van kleur in scholen. Welke kleuren moet je kiezen om een stimulerende omgeving te creëren voor kinderen en jeugd.

  Read more

 • Kleur, harmonie en combineren – 7 februari 2018

  Kleur, harmonie en combineren – 7 februari 2018

  U leert hoe u kleurenreeksen kunt samenstellen die harmoniëren of contrasteren. U leert de achtergrond van kleurharmonie en waarom bepaalde combinaties als harmonie worden ervaren. Een zorgvuldig opgebouwde dag vol met nuttige oefeningen voor iedere ontwerppraktijk.

  Read more

 • Kleurtoepassing in de hospitality –

  Kleurtoepassing in de hospitality –

  Welke kleuren gebruik ik voor hotels en restaurants om de juiste sfeer te krijgen. In de workshop Workshop Kleur, een designtool in hospitality gaan we in op welke kleuren u kan kiezen om de juiste comfort en sfeer te creëren.

  Read more

 • Kleur, psychologie en designsemiotiek

  Kleur, psychologie en designsemiotiek

  Kleuren, vormen, texturen, materialen, symbolen en metaforen hebben grote invloed op een mens en kunnen stemmingen en emoties beïnvloeden. Kennis van deze eigenschappen van kleur zijn noodzakelijk om doeltreffend kleurplan te maken.

  Read more

>


close

Leer effectief

werken met kleur

 • check-square-o
  5 misverstanden over kleur
 • check-square-o
  Tips & trucs hoe je effectief kleurkeuzes beargumenteerd
 • check-square-o
  Tips & trucs hoe je tot een professioneel kleuradvies komt
Close
loading...