Veel gestelde vragen

Q?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een workshop?

A.

U schrijft zich via de knop aanmelden voor een van onze workshops . Het volledig ingevulde formulier stuurt u via deze website automatisch naar het secretariaat van de NKS. Daarna ontvangt u binnen enkele dagen een bevestiging.

Q?

Kan ik ook in termijnen betalen?

A.

Voor scholingen die minimaal zes dagdelen duren, kunt u er voor kiezen het lesgeld in vier maandelijkse termijnen te betalen.

Betaling in termijnen geschiedt uitsluitend door middel van automatische incasso. Ongeacht de hoogte van het incassobedrag wordt er per termijn € 10,00 excl. BTW aan incassokosten (rente + administratiekosten) in rekening gebracht. Bij mislukte incasso’s o.a. veroorzaakt doordat uw saldo niet toereikend is, zullen wij u bij elk opnieuw door ons uit te voeren incasso-opdracht € 10,00 extra doorberekenen. De 1e termijn wordt omstreeks 14 dagen na de factuurdatum geïncasseerd. Elke volgende termijn wordt een maand na de voorgaande termijn geïncasseerd.

Q?

Kan ik vrijstelling krijgen?

A.

In het verleden is gebleken dat het essentieel is dat deelnemers zich alle kennis eigen maken en dus alle opleidingen van het traject volgen. In zeer uitzonderlijke gevallen kan vrijstelling worden gekregen. Neem hiervoor contact op met het secretariaat.

Q?

Hoeveel tijd ben ik kwijt met een opleiding?

A.

De tijd die u per week kwijt bent voor uw opleiding is mede afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en verschilt dus per deelnemer. Naast de contacturen en uw reistijd moet u afhankelijk van de module waarin u zich bevindt wel elke week serieus tijd vrijmaken voor zelfstudie en oefening van vaardigheden.

Q?

Moet ik studie materialen zelf kopen?

A.

U lesmap en inloggegevens voor de online leeromgeving ontvangt u van de AvP. Voor de overige studiematerialen geldt dat u in de lijst met studiematerialen kunt zien welke materialen u zelf moet aanschaffen en welke materialen u tijdens het practicum van uw docent ontvangt.

Q?

Is het examengeld bij het lesgeld inbegrepen?

A.

Nee, het examengeld betaalt u aan het Centraal Examenbureau voor de Kleurenbranche (CEK). De kosten voor de opleiding zijn exclusief de kosten voor het examen. Na inschrijving voor een opleiding wordt u automatisch aangemeld bij het CEK en ontvangt u van hen de benodigde informatie.

Q?

Moet ik mij zelf voor het examen aanmelden?

A.

Na betaling van de totale opleidingsgelden zal de NKS u automatisch inschrijven voor het juiste examen. Vervolgens ontvangt u van het CEK (Centraal Examenbureau voor de Kleurenbranche) een bevestiging met datum en tijd van het examen.

Q?

Wanneer heb ik examen?

A.

Na betaling van de totale opleidingsgelden zal de NKS  u automatisch inschrijven voor het juiste examen. Vervolgens ontvangt u van het CEK (Centraal Examenbureau voor de Kleurenbranche) een bevestiging met datum en tijd van het examen.

Q?

Welke studie materialen heb ik nodig voor mijn studie?

A.

De studiematerialen staan vermeld bij de beschrijving van elke module. Daarbij is ervan uitgegaan dat u de materialen van voorafgaande modules nog ter beschikking heeft. Een volledige lijst van studiematerialen vindt u hier.

Q?

Welke vooruitzichten bieden de opleidingen van de Nederlandse Kleurenschool?

A.

Q?

Wat is een register kleurvormgever?

A.

Q?

Kan de opleiding bij ons in de buurt worden gegeven?

A.

Al onze workshops kunnen ook bij u op locatie worden verzorgd. Een in-company training is interessant wanneer u naast het vergroten van kennis van de individuele werknemer, het draagvlak binnen uw organisatie wilt vergroten of bijvoorbeeld de kwaliteit van bepaalde diensten wilt verbeteren.

Ook kunnen wij maatwerk leveren.

Q?

Waar worden de opleidingen gegeven?

A.

Onze workshops en opleidingen worden gegeven in Houten.

 

Q?

Moet ik mij voorbereiden op een bijeenkomst?

A.

Ja, voor alle bijeenkomsten in onze opleidingstrajecten  (Basisopleiding Kleur, Register Kleurvormgever) geldt dat u zich voor elke bijeenkomst moet voorbereiden. De instructies hiervoor vindt u in uw lesmap en in de online omgeving waarvoor u van de NKS inloggegevens ontvangt.

Q?

Ben ik verplicht alle bijeenkomsten aanwezig te zijn?

A.

U hebt een aanwezigheidsplicht voor de bijeenkomsten van 80% wilt u het examen kunnen doen bij de CEK. . Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat u om belangrijke redenen van een opleiding met twaalf leerblokken maximaal 2 bijeenkomsten kunt missen.

Q?

Ik wil mijn deelname doorschuiven naar een andere datum, kan dat?

A.

Op deze website vindt u onder het kopje formulieren het doorschuifformulier. Deze kunt u uitprinten en ingevuld naar ons faxen of opsturen. Let op; dit kunt u per opleiding maximaal 1x doen.

Q?

Ik wil mijn deelname annuleren, hoe kan ik dat het beste doen?

A.

Nee, een annulering dient altijd schriftelijk bij ons ingediend te worden. Voor een annulering gelden de volgende voorwaarden.

Q?

Moet ik de workshop Kleur, waarneming en communicatie gedaan hebben voordat ik andere workshops volg?

A.

In principe hoeft het niet, maar in de workshop Kleur, waarneming en communicatie leggen wij wel de basis voor al onze andere workshops. Het verdient dan ook zeker de voorkeur dat u deze workshop wel eerst volgt omdat essentiële basisvaardigheden getraind en kennis behandeld worden in deze workshop.

Q?

Ik wil me inschrijven voor meerdere workshops, kan dat?

A.

Ja, dat kan! Wij bieden de bij-en nascholings workshops in een logische volgorde aan dat u een goede basis heeft voor de volgende workshop.

Q?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een bij- nascholingsworkshop?

A.

Q?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een opleiding?

A.

U schrijft zich via de knop inschrijven in voor een van onze opleidingen. Het volledig ingevulde formulier stuurt u via deze website automatisch naar het secretariaat van de NKS. Daarna ontvangt u binnen enkele dagen een bevestiging.

>


close

Leer effectief

werken met kleur

  • check-square-o
    5 misverstanden over kleur
  • check-square-o
    Tips & trucs hoe je effectief kleurkeuzes beargumenteerd
  • check-square-o
    Tips & trucs hoe je tot een professioneel kleuradvies komt
Close
loading...