Opleidingen

 

 

Ben jij een Interieuradviseur, Architect, Interieurarchitect, Kleuradviseur, kleurenconsulent,  Imagoconsulent, Interieurstylist, Grafisch Vormgever, Kleurmaker, Laborant  of werk je op een andere wijze veel met kleur?

 

Wil jij een professioneel en kwalitatief kleuradvies kunnen geven? Durf jij je eigen kleurvoorkeuren te laten varen en een advies voor de klant te geven?  Wil je meer kleurkennis hebben en je kennis verdiepen? Door je kennis te vergroten, vergroot je ook je kwaliteit en service naar je klant toe.  De Nederlandse Kleurenschool biedt verschillende opleidingstrajecten aan op het gebied van Kleur.

De inhoud van onze opleidingen wordt op basis van de actuele beroepscompetentieprofielen samengesteld door een onderwijsraad van docenten, onderwijskundigen en vooraanstaande professionals uit de kleurenbranche. Zij zijn op de hoogte van de meest actuele wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. De opleidingen worden dan ook voortdurend geëvalueerd en verbeterd.

In de deeltijdopleidingen Kleurkunde en  Kleurvormgeving volgt u een opleiding volgens het zogenaamde blended learning, een combinatie van online- en contactonderwijs. Zo bent u in staat om de opleiding naast uw werk te volgen. In een online leeromgeving wordt u aan de hand van teksten, afbeeldingen en video’s door de theorie en praktijkopdrachten van de opleiding geleid. De bijeenkomsten gebruikt u om uw vaardigheden te oefenen en vragen te stellen.

De Nederlandse Kleurenschool verzorgt als enige opleider de moderne deeltijdopleiding tot register kleurvormgever, een post MBO+ opleiding. Daarmee kunt u na een jaar studeren het branchediploma behalen, het diploma dat toegang geeft tot registratie als register kleurvormgever in het kwaliteitsregister voor de kleurenbranche.

 

 

 

 • Start 17 september 2018: Opleiding Kleurkunde/kleuradvies

  Start 17 september 2018: Opleiding Kleurkunde/kleuradvies

  Wilt u een professioneel en kwalitatief kunnen werken met kleur? Durf jij je eigen kleurvoorkeuren te laten varen en een advies voor de klant te geven, zowel technisch als esthetisch? Wil je meer kleurkennis hebben en je kennis verdiepen? Je werkt in een omgeving waar kleur een belangrijk onderwerp is en u wilt uw klanten (intern/extern) deskundig advies geven? Dan…

  Read more

 • Online opleiding Kleuradvies NIEUW!

  Online opleiding Kleuradvies NIEUW!

  De online opleiding Kleuradvies: studeren in eigen tempo. U studeert op uw eigen tempo en heeft één op één contact met uw docent via email en de elektronische leeromgeving (elo.kleurenschool.nl).  Wilt u een professioneel en kwalitatief kunnen werken met kleur? Durf jij je eigen kleurvoorkeuren te laten varen en een advies voor de klant te geven, zowel technisch als esthetisch? Wil je meer kleurkennis hebben en…

  Read more

 • Start januari 2018 : Opleiding Kleurvormgeving

  Start januari 2018 : Opleiding Kleurvormgeving

  Kleurvormgever heeft brede en diepgaande kennis met betrekking tot het geven van specifieke kleuradviezen (voor o.a. het interieur, styling, kleding, decors, ruimte). Hij voert hiervoor een basis inventarisatie uit, is in staat een prijsopgave te geven, kan op basis van de opdrachtverstrekking een totaal inventarisatie opstellen, maakt een compleet kleurplan op basis van kleur werkelijkheid en kleurwerking, kan het plan…

  Read more

>


close

Leer effectief

werken met kleur

 • check-square-o
  5 misverstanden over kleur
 • check-square-o
  Tips & trucs hoe je effectief kleurkeuzes beargumenteerd
 • check-square-o
  Tips & trucs hoe je tot een professioneel kleuradvies komt
Close
loading...