Opleiding Kleurkunde

opleining kkpic

Download de brochure Kleurkundige

De Kleurkundige
Na deze basisopleiding heeft u de elementaire basiskennis over kleur. U bent in staat een professioneel te communiceren, te beoordelen en waar te nemen om uw klanten van deskundig onderbouwd advies te voorzien waarop beslissingen genomen kunnen worden. U faciliteert uw klanten met kennis en deskundig onderbouwd advies op zowel esthetisch of kleurtechnisch gebied. U maakt gebruik van professioneel kleurgereedschap en kleursystemen en weet uw kennis op de juiste manier toe te passen. Met deze basisopleiding maakt u een start met de deeltijdopleiding kleurvormgever en kleurmaker.

Als kleurkundige  heeft te maken met adviesvraagstukken voor kleurvraagstukken in interieur, exterieur, textiel, kunststoffen, verf, productontwerp, kwaliteit, kleurverschillen en andere kleur gerelateerde vraagstukken.

De kleurkundige  maakt gebruik van professioneel kleurgereedschap en kleursystemen en kan kleuren visualiseren in de kleurenruimte en beschrijven met vaktermen. U houdt uw kennis niveau van nieuwe ontwikkelingen bij.

Als kleurkundige heeft u een adviserende, visualiserende en communicatieve rol. U werkt zelfstandig binnen de gegeven taakstelling vanuit de organisatie of als zelfstandig ondernemer. U stemt uw werkzaamheden af met opdrachtgevers en eventuele collega’s, overlegt en geeft advies.

De kleurkundige is communicatief vaardig, representatief, creatief, accuraat en deskundig en heeft ruimtelijk en technisch inzicht en analytisch vermogen. Hij heeft een professionele instelling en is gericht op het verlenen van diensten en services aan uw klant. En beschikt over het vermogen om overzicht te houden over het werkproces, middelen en methoden en heeft daarnaast een gedegen basiskennis kleur. Als kleurkundige kunt  u kleurveranderingen in omschrijven middels kleursystemen en bent u bekend met de werking van kleur bij de diverse toepassingen.

De kleurkundige staat voor de opgave om werkzaamheden uit te voeren voor en in opdracht van de klant. U moet daarom een goed inlevingsvermogen hebben, het vermogen hebben om de kennis op ideeën van de klant af te stemmen, om de klant nieuwe inzichten te geven over de kleurvraagstukken. Flexibiliteit, creativiteit, inlevingsvermogen, enthousiasme, een goede communicatie, maar ook het duidelijk kunnen motiveren van een advies en/of ontwerp zijn hierbij noodzakelijk. Als kleurkundige bent u in staat uw eigen (kleur)voorkeuren en smaak achterwege te laten en een professionele houding aan te nemen, zodat u een kleuradvies kunt ontwikkelen die volledig aansluit bij de behoefte van de klant. Een kleuradvies kan zowel technisch als esthetisch zijn, voor interieur, image of met betrekking tot kleurverschillen.

De kleurkundige werkt bij architectenbureaus, interieurarchitecten, schildersbedrijven, woningcorporaties, in de sector detailhandel binnen de woonbranche, in uiteenlopende winkelformules in zowel het MKB als het GWB of als zelfstandige en kan geïntegreerd worden in beroepen als, verkoper, interieuradviseur, schilder, stukadoor, laborant in verf-, kunststof of textiel industrie etc.

 

>


close

Leer effectief

werken met kleur

  • check-square-o
    5 misverstanden over kleur
  • check-square-o
    Tips & trucs hoe je effectief kleurkeuzes beargumenteerd
  • check-square-o
    Tips & trucs hoe je tot een professioneel kleuradvies komt
Close
loading...