Opleiding Kleurvormgeving

Vakgerichte opleiding voor kleurprofessionals en verkopers van kleurgerelateerde producten.

U bent werkzaam in een beroep waar u veel te maken heeft met het kiezen van kleuren en ontwerpen moet maken.  Dan is de opleiding Kleurvormgever iets voor u: een belangrijke aanvulling voor onder andere interieurverkopers, stylisten, schilders,  kleuradviseurs, architecten, designers en anderen die zich willen professionaliseren en onderscheiden.

Kleurvormgever heeft brede en diepgaande kennis met betrekking tot het geven van specifieke kleuradviezen (voor o.a. het interieur, styling, kleding, decors, ruimte). Hij voert hiervoor een basis inventarisatie uit, is in staat een prijsopgave te geven, kan op basis van de opdrachtverstrekking een totaal inventarisatie opstellen, maakt een compleet kleurplan op basis van kleur werkelijkheid en kleurwerking, kan het plan motiveren en toelichten in een vakdeskundige presentatie.

Meer informatie over de Kleurvormgever

Download de brochure opleiding tot Kleurvormgever

 

De Kleurvormgever

De kleurvormgever is in staat een functioneel omgeving of product te creëren middels een kleur en materiaaladvies, aansluitend op het welbevinden van de gebruiker.

De kleurvormgever heeft vaak te maken met kleine projecten voor ontwerp in woninginrichting en kleine kantoren of winkels, productontwerp, tuinontwerp etc, waarin hij een rol speelt vanaf het eerste contact met de klant tot de oplevering van de opdracht. Daarnaast is de kleurvormgever gericht op het bevorderen van de kwaliteit van de diensten met als doel de omgeving congruent te maken met het product en de omzet  en de klanttevredenheid te verhogen.

Vooropleiding

Verplicht: Opleiding kleurkunde

 Opleidingsduur

9 leerblokken, verspreid over een jaar. Een leerblok bestaat uit zelfstudie via e-learning en een dagdeel contactonderwijs.

Studiebenodigheden

Op http://materialen.kleurenschool.nl/ vindt u een overzicht van de verplichte en aanbevolen boeken en materialen. Kies op deze site voor “studiematerialenlijst semesters”. De verplichte boeken en materialen dienen voor aanvang van de opleiding in uw bezit te zijn en is niet inbegrepen in het lesmateriaal.

Groepsgrootte

8 – 16 deelnemers
Voor deze opleiding kunnen twee groepen starten, met in iedere groep maximaal 16 deelnemers.

Diploma

Bij voldoende aanwezigheid (80%) ontvangt u een bewijs van deelname en mag u examen doen. Dit wordt afgenomen door het Centraal Examenbureau voor de Kleurenbranche (CEK). Het examen bestaat uit een proeve van bekwaamheid welke wordt beoordeeld tijdens een assessment. Bij een voldoende resultaat ontvangt u van het CEK het diploma Kleurkundige.

Accreditatie

Na het met goed gevolg behalen van het examen kunt u zich aansluiten bij de brancheorganisatie van kleurdeskundigen.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Leerblok 1

In het eerste leerblok gaan we verder in en verdiepen we de theorie van de  kleurenleer, geschiedenis en gaan we dieper en verder in op kleurbegrippen.

Leerblok 2

In leerblok 2 gaan we verder en dieper in op kleursystemen, kleurcollecties, waarnemen van kleur en kleurmengen. Hoe kleursystemen en collecties en ingezet kunnen worden om een kwalitatief kleurontwerp te maken.

Leerblok 3

In het derde leerblok gaan we dieper in over de invloed van kleur, kleurpsychologie, kleurwerking en contrasten.

Leerblok 4

Gaan we in op kleur en vormgeving voor specifieke producten, zoals kleding (kleur en stijling), image,  productdesign en styling.

Leerblok 5

Behandeld het tijdloos gebruik van kleur, de verschillende stijlen, en kleurentrends.

Leerblok 6

Gaan we in op kleur en vormgeving voor specifieke producten, zoals, textielontwerp, productontwerp, kleuranalyse voor kleding en stijl (kleur en stijl), kleur en imago,  productdesign en styling.

Leerblok 7

In leer blok 7 gaan we in op materialen en middelen voor uitvoeren van een kleurvormgevingsplan. Daarnaast gaan we in op verwerkingstechnieken, specialistische kennis van verfassortimenten, verfmerken en materialen.

Leerblok 8

Gaat in op het maken en van een kleurplan. Technieken, specialistische software, materialen en methoden voor het maken van kleurontwerpen en idee-impressies worden behandeld en de consequenties van gemaakte keuzes op een begroting.

Leerblok 9

Leerblok 9 gaat in op het Communiceren en presenteren, omgaan met feedback, overtuigingstechnieken en methoden. Daarnaast gaan we in op het vermogen om naar eigen werk en gedrag.

Lesdagen:

Neem contact met ons op.

Het lesgeld van deze scholing bedraagt: € 1299,- excl. btw en kan in een keer of in 2 termijnen worden voldaan. (Inschrijfgeld € 17.50 excl BTW)

Na je aanmelding ontvang je per mail de inlogcode voor de online leeromgeving en een voorbereidingsopdracht voor de introductiebijeenkomst. Tijdens de introductiebijeenkomst ontvang je een uitgebreide handleiding voor de opleiding en de Elektronische leeromgeving.

Dates
Prices
Prijs (excl BTW)€1299.00

>
Close
loading...